Lesmateriaal Variatie in vee - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

21 april 2016
normaal verdiepend

Lesmateriaal Variatie in vee

Lessenserie van drie lesuren over erfelijkheid, variatie en (moderne) foktechnieken bij landbouwhuisdieren. Leerlingen denken onder meer na over het belang van genetische variatie en fokken aan de hand van dit lespakket.

 

Extra materialen

Praktijk

Cahier variatie in vee

Dit lespakket maakt gebruik van het cahier Variatie in Vee. Het in stand houden en conserveren van rassen is een belangrijke voorwaarde voor het garanderen van de genetische variatie die fokkers nu en straks nodig hebben. Deze variatie staat onder druk.

Bekijk het cahier

Docentenhandleiding

Bij deze lessenserie hoort een docentenhandleiding. Stuur een mail naar ons en ontvang de docentenhandleiding in je inbox.

Stuur een email

Over de auteurs:

Aan het cahier Variatie in Vee werkten vooraanstaande wetenschappers mee die expert zijn op het gebied van dit thema. Het lesmateriaal werd ontwikkeld door De Praktijk.

Dr. Ank Zegwaard
beleidsmedewerker Educatie & Voorlichting van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen
Dr. Jannes van Everdingen
Cermatoloog en bestuurslid stichting Biowetenschappen en Maatschappij
Dr. Kor Oldenbroek
wetenschappelijk medewerker van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland
Thema's

Thema's

Bekijk ook eens onze andere thema’s met een overzicht van alle cahiers, dossiers en lesmaterialen die aansluiten op een thema.

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement