Spel Overerving - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

23 maart 2018
verdiepend

Spel Overerving

Dit is een laagdrempelig spel om de genetica van dominante en recessieve genen begrijpelijk te maken, bijvoorbeeld in het onderwijs.

Dit spel is vermeld als aanvullend materiaal bij cahier ‘De hielprik: erfelijke metabole ziekten aan het licht via een druppeltje bloed’.

Extra materialen

Genetica

Cahier

Dit lespakket maakt gebruik van het cahier de Hielprik. “Als het maar gezond is”, zeggen aanstaande ouders vaak. In Nederland wordt sinds 1974 aan alle pasgeborenen de hielprik aangeboden. Met dat prikje worden 19 verschillende aandoeningen opgespoord. Lees meer over de hielprik in het cahier.

Bekijk het cahier

Meer over dit onderwerp

Genetica
19 maart 2014
Genen en gezondheid
Het lezen van onze genen kan steeds goedkoper en in een razend tempo. Daardoor worden DNA-tests steeds vaker toegepast.
Auteurs
Prof. dr. Jos van den Broek
Dr. Jannes van Everdingen
en meer
Cahier
Lesmateriaal
Lesmateriaal Evolutie zit in je genen
Lessenserie bij het cahier Evolutie zit in je genen – Over Darwin en Genomics. Gedurende drie lessen wordt ingegaan op evolutieonderzoek
Bekijk het lesmateriaal
10 maart 2004
Hoe bevalt de zwangerschap
Geldt de Nederlandse zwangerschapszorg nog wel als een van de beste ter wereld? Nederland behoort qua aantal doodgeboren of kort na...
Auteurs
Dr. M.G. van Pampus
Dr. J.A.M. van der Post
en meer
Cahier
Artikel
Zwanger van verwachting
Ontwikkelingen in de voortplantingsgeneeskunde hebben de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Als we deze lijn doortrekken, wat is er dan allemaal mogelijk rondom zwanger worden in de nabije toekomst? Designer babies...
Lees het artikel
Thema's

Andere thema's

Bekijk ook eens onze andere thema’s met een overzicht van alle cahiers, dossiers en lesmaterialen die aansluiten op een thema.

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement