Publicatie paperback De banaan - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Bananen zonder zaden

Publicatie paperback De banaan

Vandaag publiceren we paperback De banaan. De onbekende wereld achter ons favoriete fruit.

Midden vorige eeuw was de banaan in Nederland nog een exclusieve delicatesse. Nu is dit exotische fruit niet meer weg te denken uit de winkels. De banaan is ’s werelds meest gegeten fruit. Maar de banaan heeft het zwaar te verduren. Diverse soorten schimmels bedreigen de wereldwijde teelt. Met grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen wordt de productie overeind gehouden, maar hoe lang nog? En er is nog een probleem: de bananenproductie heeft een aanzienlijke ecologische voet – afdruk. De banaan wordt immers in de tropen verbouwd en naar Europa verscheept. Bovendien smaakt de vrucht voor de vele kleinschalige boeren met een schamel inkomen een stuk minder ‘zoet’. Naar welke oplossingen zoeken telers en wetenschappers? Kan de ‘Nederbanaan’ haar tropische zus van de ondergang redden?

Hierover gaat de Banaan, en nog veel meer! Zo bespreken we bananen in de kunst en kan je van bananen papier, lingerie of zelfs pallets van maken.

Het boek is samengesteld door door prof. dr. Gerrit H.J. Kema (WUR) en dr. Fédes van Rijn (WUR), met bijdragen van vele experts.

Webshop
Bestel de paperback nu via de webshop! Benieuwd naar het boek? Bekijk dan een aantal artikels uit het boek in het online dossier Plantgezondheid.

 

Terug naar overzicht