Aankondiging paperback Lymeziekte - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Aankondiging paperback Lymeziekte

Van 19 t/m 23 april is het de Week van de Teek, waarbij landelijk aandacht wordt gegeven aan teken, tekenbeten en tekenbeetziektes. In het kader van de Week van de Teek publiceren wij op 19 april de paperback ‘Lymeziekte: Over teken, tekenbeten en tekenbeetziekten’.

Van alle infectieziekten is lymeziekte een van de meest complexe, onder andere door het feit dat een teek als tussengastheer optreedt, er tal van gewervelde dieren (vogels, knaagdieren, hoefdieren) bij de overdracht van de bacterie betrokken zijn en er niet één, maar diverse verwante bacteriën de ziekte kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn diagnostiek en behandeling soms specialistisch maatwerk.

In de paperback Lymeziekte, samengesteld door specialisten en onderzoekers op het gebied van teken en Lyme, is de meest actuele kennis over de ziekte verzameld. Niet alleen de medische aspecten van de ziekte worden belicht, maar ook de biologische en de ecologische aspecten van de teek en zijn gastheren. De meest voorkomende vragen worden beantwoord, zoals: hoe groot is de kans op besmetting na een tekenbeet, welke risico’s loop je zonder behandeling, kun je een tekenbeet hebben gehad zonder het te merken, hoe vaak gaat een infectie over in een chronische ziekte en wat zijn de richtlijnen – en maatwerk – bij de behandeling.

Publicatie
De paperback is te koop via onze webshop voor €12,50. Bestel het boek hier of neem een jaarabonnement, ontvang alle publicaties van BWM en bespaar op de verkoopprijs in de winkel!

Online dossier
Naast de paperback publiceren wij een aantal artikelen uit het boek in ons online dossier Ziekte van Lyme. Deze artikelen verschijnen in aanloop naar de Week van de Teek. Bekijk het online dossier hier.

Terug naar overzicht
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in