PowerPoint over coronavirus en infectieziekten - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

23 maart 2020
normaal verdiepend

PowerPoint over coronavirus en infectieziekten

Bij het online dossier Besmet! hebben we drie PowerPointpresentaties ontwikkeld waarmee leraren biologie hun leerlingen kunnen uitleggen wat virussen zijn en wat ze met ons doen. Leerlingen krijgen  antwoord op vragen als:

  • Hoe gaat een virus te werk?
  • Zijn we volledig weerloos tegen virussen?
  • Hoe beschermen wij ons tegen virussen?
  • Wat is de natuurlijke afweer en hoe werkt ons afweersysteem?
  • Zijn er geneesmiddelen voor corona?
  • Wat is groepsimmuniteit?

Extra materialen

Corona

Cahier

Dit lespakket maakt gebruik van het cahier help, ik ben besmet!

Nederland is in de ban van de coronaviruspandemie. Het is stil op straat, in de trein en in de kantoren. Mensen blijven thuis. Ingrijpende maatregelen worden genomen door de overheid, scholen worden gesloten, evenementen worden afgelast. Alles om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Bekijk het cahier

Tentoonstelling Besmet!

Rijksmuseum Boerhaave heeft in samenwerking met Biowetenschappen en Maatschappij de tentoonstelling Besmet! opgezet. De tentoonstelling gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Ook sluit de tentoonstelling aan bij de recente uitbraak van het coronavirus en bij de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad.

De tentoonstelling is nog t/m 9 januari 2022 te zien.

Foto: Fred Ernst, rijksmuseum Boerhaave

Naar de website van het museum
Thema's

Thema's

Bekijk ook eens onze andere thema’s met een overzicht van alle cahiers, dossiers en lesmaterialen die aansluiten op een thema.

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement