Publicaties - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Onze publicaties - geschreven door wetenschappers

Lees uitgebreid over de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van biologie, natuur en gezondheid.  De cahiers en paperbacks zijn geschreven door vooraanstaande wetenschappers en samengesteld door een deskundige redactie. Gebruik het filter om onze publicaties te doorzoeken.

 

Abonnement afsluiten

Wil je nooit meer een cahier missen? Sluit dan een abonnement af en wij sturen je per kwartaal ons nieuwe cahier op.

Meer hierover

Geef uw e-mailadres op

Oeps er ging iets mis! Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.

  • Door het invullen van uw e-mailadres, schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.
  • Download dit cahier
Zoek door de boeken
21 mei 2024
Vaccins
In dit boek bespreken wetenschappers de betekenis van vaccins voor mens, dier en maatschappij.
Auteurs
Cécile van Els
Jim van Steenbergen
en meer
Paperback
01 maart 2024
Stadsnatuur
Op stadsnatuur werd lange tijd een beetje neergekeken: onkruid, restnatuur, armoedig, onbelangrijk. Maar de laatste jaren kan die natuur rekenen op meer waardering van burgers, beleidsmakers en onderzoekers. Zeker nu de natuur buiten de steden het zwaar te verduren heeft.
Auteurs
Geert Timmermans
Niels de Zwarte
Paperback
14 december 2023
Alcohol
Dit boek belicht achtergronden van de werking van alcohol, van drinkgedrag met alle problemen die hiervan het gevolg kunnen zijn, en de mogelijkheden om deze te voorkomen en te behandelen.
Auteurs
Ninette van Hasselt
Arnt Schellekens
en meer
Paperback
29 september 2023
Waterlandbouw
Waterlandbouw, landbouw op of in water, is sterk in ontwikkeling. Van de teelt van algen, wieren, veenmos en lisdodde tot de teelt van aquatische dieren zoals sponzen, schelpdieren, garnalen en vis. Momenteel eten we al meer vis uit kweek dan vis uit de natuur. Waterlandbouw biedt vele kansen en mogelijkheden, maar we moeten ook voorkomen dat we niet in dezelfde problemen terechtkomen als de traditionele landbouw. In dit cahier lees je over de kansen en keerzijden van de natte teelt.
Auteurs
Ellen van Donk
Hans Komen
en meer
Cahier
02 februari 2023
Kanker
Onderzoekers en artsen die met patiënten met kanker te maken hebben, vertellen over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek: van vroege opsporing en diagnose tot behandeling. Ook is te lezen hoe er gezocht wordt naar manieren om het leven met en na kanker zo goed mogelijk te maken.
Auteurs
Carla van Gils
Elisabeth de Vries
en meer
Paperback
21 december 2022
Epigenetica
In dit cahier beschrijven wetenschappers de belangrijkste epigenetische processen bij mens, dier, plant en micro-organismen. Processen die een rol spelen tijdens de normale ontwikkeling, veroudering, bij ziekten en genezing. De toekomst zal uitwijzen hoe deze kennis van de epigenetica tot nieuwe behandelingen kan leiden bij ziekten en het weerbaar maken van planten en dieren.
Auteurs
Dr. M. Bosse
Prof.dr. S.M. Chuva de Sousa Lopes
en meer
Cahier
14 november 2022
De banaan
De banaan is 's werelds meest gegeten fruit. Maar de banaan heeft het zwaar te verduren. Diverse soorten schimmels bedreigen deze monocultuur. Naar welke oplossingen zoeken telers en wetenschappers?
Auteurs
prof. dr. Gerrit H.J. Kema
dr. Fédes van Rijn
en meer
Paperback
24 mei 2022
Veerkracht
In 2020 en 2021 hebben we ervaren hoe belangrijk veerkracht is. Telkens moesten we meebewegen met de golven van de coronavarianten. Maar wat is veerkracht eigenlijk precies?
Auteurs
Annette de Deugd
Ellen van Donk
en meer
Cahier
12 april 2022
Paperback De mug
In De mug is te lezen dat een muggenbeet kan leiden tot meer dan jeuk en hoe we de kans op ongewenste ziekten kunnen verkleinen.
Auteurs
Dr. Marieta Braks
Dr. ir. Chantal Reusken
en meer
Paperback
12 november 2021
Stikstof
Over de sluipende effecten van stikstof op natuur en gezondheid en de mogelijke oplossingen.
Auteurs
Jan Willem Erisman
Wim de Vries
en meer
Paperback
21 juni 2021
De zon
De zon is ons bekendste en belangrijkste hemellichaam. Deze ster staat centraal in dit cahier.
Auteurs
Jannes van Everdingen
Rob van Dorland
en meer
Cahier
12 mei 2021
Plant Health
The English version of our booklet 'Plantgezondheid'.
Cahier
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement
Thema's

Thema's

Bekijk ook eens onze thema’s met een overzicht van alle cahiers, artikelen en lesmaterialen gerangschikt per thema.

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in