Terugblik boekpresentatie Vaccins - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Terugblik boekpresentatie Vaccins

Hoe zorgen we ervoor dat betrouwbare informatie over vaccins de weifelende burger bereikt? Deze vraag stond centraal tijdens een drukbezochte boekpresentatie van onze nieuwe paperback Vaccins – Prikkelende stof op 21 mei 2024 in het Universiteitsmuseum Utrecht. 

Met elkaar in gesprek

Onder leiding van moderator Coen Berends, gingen panelleden Laura Witlox, Louis Bont, Daphne Bussink – Voorend en Jop De Vrieze met elkaar in gesprek over hoe betrouwbare en objectieve informatie over vaccins en infectieziekten het beste verspreid kan worden.

Een belangrijk element bleek luisteren. Meer luisteren naar de vragen en zorgen van mensen die keuzes moeten maken over vaccins, voor zichzelf of voor hun kinderen. Een interessant gesprek, waarbij we ook graag het belangstellende en actief meedenkende publiek bedanken voor hun bijdrages.

Bekijk de sfeerimpressie

Het eerste exemplaar van Vaccins werd uitgereikt door Jim van Steenbergen aan Helen Siers. Zij sprak de hoop uit dat het boek als ondersteuning kan dienen om meer mensen te bereiken en te informeren over vaccins. Benieuwd naar wat er nog meer gebeurde die middag? Hoofdauteur van de paperback Vaccins, Cécile van Els, neemt je mee in deze korte sfeervideo.

X

X

Over de paperback Vaccins – Prikkelende stof

Door de coronapandemie is het belang van vaccins duidelijker geworden dan ooit. Dankzij vaccinatie konden we anderhalf jaar na de uitbraak ons gewone leven weer oppakken. De pandemie heeft onze kunde en kennis over vaccins een enorme boost gegeven, maar legde ook dilemma’s in de samenleving over vaccineren bloot. De politiek en sociale media speelden hierin een belangrijke rol.

De coronavaccins vormen maar een klein onderdeel van alle vaccins die zijn ontwikkeld en worden toegepast. Wat zijn de huidige uitdagingen en hoe wapenen we ons tegen ziekteverwekkers die voortdurend veranderen?

In dit boek bespreken wetenschappers de betekenis van vaccins voor mens, dier en maatschappij. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen infectieziekten en willen we wel tegen elke (nieuwe) ziekte een prik? Welke rol speelt de maatschappij hierin? Ook richten we onze blik op de mogelijke toekomst van vaccineren, waarbij het betrouwbaar en begrijpelijk informeren van burgers hoog op de agenda staat. Vaccinatie blijft immers een vrijwillige keuze.

 

Terug naar overzicht

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in