Publicatie cahier Epigenetica - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Publicatie cahier Epigenetica

Vandaag publiceren we het cahier Epigenetica –  hetzelfde DNA, maar toch anders. Hoe kan dat?

Over het cahier
Elke cel in ons lichaam bevat hetzelfde DNA, toch ziet een hartcel er anders uit dan een levercel en functioneert die anders. Hoe dat komt? Dat is het werk van de epigenetica. Het ‘systeem’ dat onze genetische informatie opgeslagen in het genoom beheert en gebruikt. Dit proces begint al tijdens de ontwikkeling van de bevruchte eicel in de baarmoeder. DNA wat nodig is, wordt toegankelijk, DNA wat niet nodig is, wordt zorgvuldig ingepakt en wegstopt.

Het milieu en iemands dieet en levensstijl kunnen invloed hebben op deze epigenetische afstelling en daarmee op de gezondheid in het later leven. Zelfs nog op de gezondheid van generaties daarna. Zo bevindt de epigenetica zich in het gebied van de aloude discussie over nature en nurture.

Webshop
Het cahier kun je hier bestellen of downloaden.

Online dossier
Bekijk een aantal artikels uit het cahier in het online dossier Genetica.

Terug naar overzicht
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in