Boekpresentatie Epigenetica - Schrijf je nu in! - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Boekpresentatie Epigenetica – Schrijf je nu in!

Op 21 december presenteren we het cahier Epigenetica. Hetzelfde DNA, maar toch anders. Hoe kan dat? met een boekpresentatie in Museum Boerhaave.

Over het cahier
Elke cel in ons lichaam bevat hetzelfde DNA, toch ziet een hartcel er anders uit dan een levercel en functioneert die anders. Hoe dat komt? Dat is het werk van de epigenetica. Het ‘systeem’ dat onze genetische informatie opgeslagen in het genoom beheert en gebruikt. Dit proces begint al tijdens de ontwikkeling van de bevruchte eicel in de baarmoeder. DNA wat nodig is, wordt toegankelijk, DNA wat niet nodig is, wordt zorgvuldig ingepakt en wegstopt.

In dit cahier beschrijven wetenschappers de belangrijkste epigenetische processen bij mens, dier, plant en micro-organismen. Processen die een rol spelen tijdens de normale ontwikkeling, veroudering, bij ziekten en genezing. Hoe kan deze kennis van epigenetica leiden tot nieuwe ziektebehandelingen of het weerbaar maken van planten en dieren?

Boekpresentatie
Op 21 december gaan auteurs prof.dr. Bas Heijmans en dr. Koen Verhoeven in op vragen vanuit het publiek over epigenetica. Je kunt van te voren alvast je vraag opsturen en ook tijdens de boekpresentatie is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Voor of na de boekpresentatie bieden we je de gelegenheid om het museum te bezoeken.

De inschrijving is gesloten. Stuur een mailtje om te kijken of er een plekje vrij is gekomen.

 

Terug naar overzicht

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in
Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement