Publicatie cahier ‘Synthetische biologie: creatief met cellen’ - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Publicatie cahier ‘Synthetische biologie: creatief met cellen’

Synthetische biologie wordt gebruikt voor het ontwerpen en bouwen van compleet nieuwe biologische systemen. Het gaat een stap verder dan genetische modificatie. Wat zijn de mogelijkheden van de toepassing van synthetische biologie en wat zijn de risico’s? Wat vinden mensen van deze ontwikkeling in de wetenschap? Dit cahier laat zien wat de stand van de wetenschap is op dit vlak.

Aan dit cahier werkten vooraanstaande wetenschappers mee die expert zijn in dit thema. De redactie van dit cahier bestaat uit Wiel Hoekstra (emeritus hoogleraar microbiologie en bestuurslid van de stichting Biowetenschappen en Maatschappij),  Ton van Maris (Universitair hoofddocent aan de vakgroep Industriële Microbiologie van de Technische Universiteit Delft), Bert Poolman (hoogleraar Biochemie aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Jack Pronk (hoogleraar Industriële Microbiologie aan de Technische Universiteit Delft). Met eindredactie door Rob Buiter (wetenschapsjournalist) en een voorwoord van Jos van der Meer (EASAC).

Het cahier is nu voor € 7,50 verkrijgbaar in onze webwinkel, en de PDF is gratis te downloaden.

Dit cahier is ook digitaal te lezen in een interactieve webomgeving.

Terug naar overzicht

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in