Dossier Besmet! - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Dossier Besmet!

Nederland is in de ban van de coronaviruspandemie. Wie vandaag (13-3-2020) op pad gaat merkt dat er minder verkeer is op de weg, minder mensen in de trein, en in veel steden zelfs minder mensen op straat. Bijeenkomsten en evenementen zijn massaal afgezegd. In ziekenhuizen hangen overal borden, posters en pamfletten met teksten waarop staat hoe men het risico op infecties kan verkleinen. Ondertussen worden supermarkten overspoeld door verontruste burgers, en zie je lege schappen waar je een week geleden nog stapels wc-papier, rijst, pasta en conserven zag staan. Er is geen enkel tekort, zeker niet aan WC-papier, dus er is in de hoofden van veel mensen iets aan de hand dat een weloverwogen keuze in gedrag in de weg staat.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij wil bijdragen aan het maatschappelijk debat op basis van inhoudelijk juiste en volledige informatie en publiceert daarom vanaf vandaag met regelmaat teksten over Covid-19 op deze internetpagina’s.

Er is ook een cahier ‘Help, ik ben besmet’ uitgebracht, mede op initiatief van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM en het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

Gratis PowerPointpresentaties

Klik op de afbeelding van een PowerPointpresentatie voor een actuele biologieles over virussen, groepsimmuniteit of ons afweersysteem.

Veel succes met uw les.

Wat is groepsimmuniteit 

Virussen, wat zijn het en wat doen ze met ons?

Wat doet het coronavirus met ons afweersysteem?

Terug naar overzicht

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in