Lesmateriaal Donor in hart en nieren – havo/vwo - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

21 april 2016
normaal verdiepend

Lesmateriaal Donor in hart en nieren – havo/vwo

In twee modules wordt de biologische kant van orgaandonatie behandeld. De leerlingen maken onder andere een conceptmap over afweer en zijn in een casussituatie als arts of transplantatiecoördinator betrokken bij een donatieprocedure.

Het lespakket maakt gebruik van het cahier Donor in Hart en Nieren.

Extra materiaal

Donor

Cahier

Dit lespakket maakt gebruik van het cahier Donor in hart en nieren!.Orgaandonatie is iets waar veel mensen liever niet over nadenken. Waarom zouden ze ook, als ze jong en gezond zijn? Anderen staan er echter dagelijks bij stil.

Bekijk het cahier

Docentenhandleiding

Stuur een e-mail naar ons als u de docentenhandleiding wilt ontvangen.

Contact

Over de auteurs:

Aan dit cahier werkten vooraanstaande wetenschappers mee die expert zijn op het gebied van dit thema. Het lesmateriaal werd ontwikkeld door De Praktijk.

Nienke Beintema
Freelance wetenschapsjournalis
Bert Elbertse
Programmacoördinator donorvoorlichting bij het NIGZ
Jos van den Broek
Hoogleraar Van Walree-leerstoel in de (bio)medische wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden en bestuurslid van de stichting Biowetenschappen en Maatschappij
Jessica Teijl
Thema's

Thema's

Bekijk ook eens onze andere thema’s met een overzicht van alle cahiers, dossiers en lesmaterialen die aansluiten op een thema.

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in