Resultaten lezersonderzoek - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Resultaten lezersonderzoek

Recent heeft BWM een online lezersonderzoek uitgevoerd. Er hebben 48 personen meegedaan. Dit zijn de belangrijkste resultaten: voor toekomstige onderwerpen zijn de thema’s duurzame energie, zeldzame grondstoffen en klimaatverandering het meest populair. De thema’s voeding/voedselveiligheid en hersenen/psyche/slaap werden ook regelmatig gesuggereerd. De respondenten lezen liever het gedrukte boek (42%) dan de PDF (27%). Een derde van de respondenten leest beide. Meer dan 86% van de respondenten zou de publicaties aanbevelen bij vrienden en familie. De website van BWM werd door bijna 90% nuttig tot zeer nuttig gevonden.

Naar aanleiding van het lezersonderzoek hebben wij de gesuggereerde onderwerpen besproken en worden sommige verder uitgewerkt. Voeding is in 2011 uitgebreid aan de orde geweest in het cahier “Je bent wat je eet”. Het thema duurzame energie zal zeer waarschijnlijk in 2015 in een cahier worden behandeld. Wat betreft digitale media loopt er in 2014 een proef met moderne leesmaterialen (mindmaps en ebooks), maar we zullen de mogelijkheid om digitale publicaties ook in beperkte oplage te laten drukken onderzoeken. Ook blijven de PDFs van de cahiers gratis te downloaden op onze website.

Terug naar overzicht

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in