Publicatie cahier ‘Genen en gezondheid’ - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Publicatie cahier ‘Genen en gezondheid’

Het lezen van onze genen kan steeds goedkoper en in een razend tempo. Daardoor worden DNA-tests steeds vaker toegepast. In de kliniek, bij de zwangerschap, in het strafrecht, in de sport en voor de lol. Leuk om te weten wat je in de toekomst te wachten staat en of je aanleg hebt voor topsport. Tenzij de uitslag tegenvalt natuurlijk. Want wat heb je er aan om te weten dat je een grote kans hebt een onbehandelbare ziekte te krijgen als je ouder wordt?

Dit cahier belicht de opmars en de mogelijkheden van genetische tests: bij zwangerschap en geboorte, in de gezondheidszorg, bij sport en in de rechtszaal, en de ethische, juridische en psychologische vragen die dat oproept.

De redactie van dit cahier bestaat uit Jos van den Broek (BWM), Jannes van Everdingen (BWM), Rachèl van Hellemondt (docent en onderzoeker Ethiek en Recht van de Gezondheidszorg, LUMC Leiden), Irene van Langen (hoogleraar Klinische Genetica, UMC Groningen) en Terry Vrijenhoek (geneticus, UMC Utrecht).

Met een voorwoord door prof. dr. GertJan van Ommen, hoogleraar Humane Genetica, LUMC Leiden, en eindredactie door Maarten Evenblij, freelance wetenschapsjournalist.

Het cahier is voor € 7,50 te bestellen in de webwinkel, en de PDF is gratis te downloaden.
Bij dit cahier is ook lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

Terug naar overzicht

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in