Inschrijven boekpresentatie Stadsnatuur - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Inschrijven boekpresentatie Stadsnatuur

Op 1 maart om 15:00 presenteren we de nieuwe paperback Stadsnatuur – Vergroening verrijkt in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Vanaf 1 maart is het boek ook te koop via onze webshop.

Let op: het evenement zit vol. Je kunt wel eventueel een mail sturen naar info@biomaatschappij.nl en dan plaatsen we je op de reservelijst. 

Over de paperback
Op stadsnatuur werd lange tijd een beetje neergekeken: onkruid, restnatuur, armoedig, onbelangrijk. Maar de laatste jaren kan die natuur rekenen op meer waardering van burgers, beleidsmakers en onderzoekers. Zeker nu de natuur buiten de steden het zwaar te verduren heeft.
De natuur in de stad blijkt verrassend divers en minstens zo waardevol als erbuiten. Zo voelt de scholekster – van oorsprong een wadbewoner – zich er inmiddels thuis. Het areaal stadsnatuur met tuinen, platte daken, muren, boomspiegels, begraafplaatsen en tegelvoegen is enorm. Stadsnatuur biedt ook verkoeling voor de stadsbewoner dankzij de schaduw en de verdamping door bomen. Dat maakt groene steden prettig om in te vertoeven, ook bevordert het groen het psychisch welbevinden.

De overheid begint de waarde van stadsnatuur in te zien; gemeenten zijn druk bezig met vergroening. Nieuwbouwwijken zijn steeds vaker natuurinclusief. Voor vogels, vleermuizen, varens en vissen wordt ruimte gereserveerd. Toch zijn er ook nadelen. Wat te denken van meeuwen, ratten, muggen en de toenemende hoeveelheid pollen? In dit boek wordt het veelzijdige en relevante onderwerp Stadsnatuur uitgebreid beschreven.

Het boek is samengesteld door Niels de Zwarte, Geert Timmermans, Jelle Reumer, Ellen van Donk en Astrid Smit. Diverse wetenschappers en andere experts schreven mee aan het boek.

Boekpresentatie
Op 1 maart presenteert Stichting Biowetenschappen en Maatschappij de paperback Stadsnatuur in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hieronder het programma.

Let op: het maximum aantal inschrijvingen is bereikt. Je kunt wel eventueel een mail sturen naar info@biomaatschappij.nl en dan plaatsen we je op de reservelijst.

 

 

Terug naar overzicht