Boekpresentatie Vaccins - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Boekpresentatie Vaccins

Op 21 mei presenteren we de nieuwe paperback Vaccins – Prikkelende stof in het Universiteitsmuseum Utrecht. Thema van de presentatie is ‘Communicatie over vaccins in tijden van de weifelende burger’. Update 13 mei: De inschrijving is gesloten.

Over Vaccins- prikkelende stof

Door de coronapandemie is het belang van vaccins duidelijker geworden dan ooit. Dankzij vaccinatie konden we anderhalf jaar na de uitbraak ons gewone leven weer oppakken. De pandemie heeft onze kunde en kennis over vaccins een enorme boost gegeven, maar legde ook dilemma’s in de samenleving over vaccineren bloot. De politiek en sociale media speelden hierin een belangrijke rol.

De coronavaccins vormen maar een klein onderdeel van alle vaccins die zijn ontwikkeld en worden toegepast. Wat zijn de huidige uitdagingen en hoe wapenen we ons tegen ziekteverwekkers die voortdurend veranderen?

In dit boek bespreken wetenschappers de betekenis van vaccins voor mens, dier en maatschappij. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen infectieziekten en willen we wel tegen elke (nieuwe) ziekte een prik? Welke rol speelt de maatschappij hierin? Ook richten we onze blik op de mogelijke toekomst van vaccineren, waarbij het betrouwbaar en begrijpelijk informeren van burgers hoog op de agenda staat. Vaccinatie blijft immers een vrijwillige keuze.

Boekpresentatie

Thema: ‘Communicatie over vaccins in tijden van de weifelende burger’.

Met een paneldialoog bespreken we een aantal stellingen die ingaan op dit thema. Zo bespreken we hoe we als wetenschappers om kunnen gaan met polarisatie, hoe we moeilijk bereikbare doelgroepen kunnen bereiken en hoe we kunnen omgaan met misinformatie.

Panelleden:

  • Louis Bont – Kinderarts- infectioloog, hoogleraar luchtweginfecties op de kinderleeftijd, UMC Utrecht
  • Daphne Bussink – Voorend (Promovenda AMPHI academische werkplaats (onderzoek vaccinatie-twijfel – arts Maatschappij en Gezondheid RadboudUMC)
  • Jop de Vrieze – Wetenschapsjournalist (Collectief Bureau Wibaut, Groene Amsterdammer)
  • Laura WitloxCommunicatieadviseur WUR, expert polarisatiedynamiek

 

 

 

 

Terug naar overzicht