Boekpresentatie Kanker - schrijf je nu in! - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Boekpresentatie Kanker – schrijf je nu in!

Let op: de officiële inschrijving is gesloten. Wil je toch aanwezig zijn? Stuur een mailtje dan kijken we of er nog een plekje vrij is.

Op 2 februari presenteren wij de paperback Kanker – over de laatste ontwikkelingen in het kankeronderzoek met een boekpresentatie in het IKNL te Utrecht.

Over de paperback
Het aantal kankerpatiënten in Nederland stijgt de komende jaren explosief: van circa 800.000 nu tot circa 1,4 miljoen in 2032. Vroeg of laat krijgt een op de drie Nederlanders kanker. En hoe ouder, hoe groter de kans op deze ziekte. Preventie is dan ook een van de grootste uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. De inschatting is dat door gezonder te leven 30 procent van alle kankergevallen kan worden voorkomen. Ook kan sterfte worden teruggedrongen door vroegtijdige opsporing. Er zijn inmiddels goede behandelingen, in de vorm van opereren, bestralen en chemo- en immuuntherapie, maar die werken nog niet voor iedereen en ook niet voor elke kankersoort.

Er zijn weliswaar steeds meer overlevers, maar er gaan ook nog veel mensen dood. Welke veelbelovende behandelingen voor zeldzame of uitbehandelde kankersoorten worden er momenteel onderzocht? Hierover gaat dit boek. Onderzoekers en artsen die met patiënten met kanker te maken hebben, vertellen over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek: van vroege opsporing en diagnose tot behandeling. Ook is te lezen hoe er gezocht wordt naar manieren om het leven met en na kanker zo goed mogelijk te maken.

Boekpresentatie
Op 2 februari presenteren we de paperback bij het IKNL te Utrecht. Auteurs prof. dr. Pim van Gool, prof. dr. Carla van Herpen en prof. dr. Valery Lemmens geven een korte presentatie en je kunt het boek direct kopen.

 

 

Terug naar overzicht