Agenda

Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

maart 2020

Publicatie dossier Gentherapie

11 maart

In samenwerking met de VSOP publiceren wij in maart een online dossier over gentherapie. Gentherapie is enorm in ontwikkeling. Er zijn al gentherapie producten goedgekeurd voor oogziektes en voor bloedziektes. De verwachting is dat er de komende jaren enkele producten per jaar op de markt zullen komen. Er is nog weinig publiek bekend over dit soort therapieën: wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe verloopt het proces richting marktintroductie?

Meer weten »

april 2020

Publicatie update online dossier Ziekte van Lyme

6 april - 12 april

Ook dit jaar publiceert stichting Biowetenschappen en Maatschappij weer nieuws over teken en tekenziekten tijdens de Week van de Teek.

Meer weten »

Publicatie cahier Besmet

16 april

Het eerste gedrukte cahier van 2020 zal gaan over epidemieën. Dit cahier zal aansluiten op de tentoonstelling 'Help, ik ben besmet!' die in april bij Rijksmuseum Boerhaave geopend wordt.

Meer weten »

juni 2020

Publicatie cahier Plantgezondheid

16 juni

Het tweede cahier van 2020 zal gaan over plantgezondheid. Het jaar 2020 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘International Year of Plant Health’. Het doel is om wereldwijd de aandacht te vestigen op het belang van planten en plantgezondheid voor het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. De laatste jaren is de burger regelmatig geconfronteerd met zieke planten en bomen in tuin of openbaar groen, denk bijvoorbeeld aan de buxusmot, de eikenprocessierups, de kastanjebloedingsziekte en de essentaksterfte, en in de…

Meer weten »

september 2020

Publicatie cahier Organ-on-a-chip technologie

15 september

Het derde cahier van 2020 zal gaan over de ontwikkeling van orgaan- en ziektemodellen op chips: microapparaatjes die levende menselijke cellen van specifieke organen bevatten. Ze bootsen de functies, dynamiek en opbouw van menselijke organen na in ziekte en gezondheid. De organen-op-chips kunnen het ontwikkelingsproces van nieuwe medicijnen gaan verbeteren en versnellen. Bovendien draagt deze technologie bij aan het verminderen van gebruik van proefdieren. Dit zal uiteindelijk leiden tot snellere ontwikkeling van nieuwe innovatieve medicijnen en tegen lagere kosten. Verder…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen