Agenda

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

maart 2019

Publicatie cahier Brein in ontwikkeling

26 maart, 2019

Dit cahier gaat over de biologische en omgevingsaspecten van de (hersen)ontwikkeling van adolescenten van circa 10 tot 22 à 25 jaar. Hoe gaat die ontwikkeling van de hersenen in zijn werk, wat is daarop van invloed en hoe beïnvloedt die ontwikkeling je gedrag?

Meer weten »

april 2019

Publicatie online artikelen Ziekte van Lyme

15 april, 2019

Ook dit jaar publiceert Biowetenschappen en Maatschappij tijdens de Week van de Teek nieuwe artikelen over tekenbeten en de ziekte van Lyme. Houdt onze website in de gaten voor het nieuws.

Meer weten »

juni 2019

Publicatie cahier Plastics

18 juni, 2019

Plastics en microplastics zijn veel in het nieuws. Plastic veroorzaakt een grote milieubelasting en afvaloverlast, maar plastic heeft de maatschappij ook veel voordelen opgeleverd. In dit cahier bespreken we de voor- en nadelen van plastic en de innovatieve alternatieven voor plastics die worden ontwikkeld.

Meer weten »

november 2019

Jubileumsymposium 50 jaar stichting Biowetenschappen en Maatschappij

8 november, 2019 @ 14:00 - 17:00
Rijksmuseum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10
Leiden, 2312 WC Nederland
+ Google Maps

Op 8 november viert stichting Biowetenschappen en Maatschappij haar 50-jarig jubileum met een symposium in Rijksmuseum Boerhaave. Dit evenement is alleen voor genodigden.

Meer weten »

Publicatie jubileumcahier

12 november, 2019 @ 08:00 - 17:00

Op dinsdag 12 november publiceren wij een speciaal jubileumcahier ter ere van het 50-jarig bestaan van stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Hoe was 50 jaar geleden de relatie tussen wetenschap en maatschappij? Wat zijn de grote ontwikkelingen geweest, en welke gaan nog komen? In deze bijzondere editie geven we door middel van dubbelinterviews een kijkje in 10 hoofdthema's in de levenswetenschappen. Het cahier wordt naar alle abonnees verstuurd en zal ook los via onze webshop verkrijgbaar zijn.

Meer weten »

december 2019

Tinbergenlezing

10 december, 2019 @ 19:00 - 21:00
Gorlaeuslaboratorium, Leiden Leiden, Nederland + Google Maps

Op dinsdag 10 december organiseert stichting Biowetenschappen en Maatschappij samen met de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden een publiekslezing over medicijnen van de toekomst. De lezing is gratis en voor iedereen toegankelijk. Alle aanwezigen krijgen het jubileumcahier van de stichting uitgereikt. Aanmelding kan vanaf half november op de website van de Tinbergenlezing.

Meer weten »

januari 2020

NIBI onderwijsconferentie 2020

17 januari @ 08:00 - 18:00

Ook dit jaar staat BWM weer met een stand op de NIBI onderwijsconferentie, dit keer in Egmond aan Zee.

Meer weten »

maart 2020

Publicatie dossier Gentherapie

11 maart

In samenwerking met de VSOP publiceren wij in maart een online dossier over gentherapie. Gentherapie is enorm in ontwikkeling. Er zijn al gentherapie producten goedgekeurd voor oogziektes en voor bloedziektes. De verwachting is dat er de komende jaren enkele producten per jaar op de markt zullen komen. Er is nog weinig publiek bekend over dit soort therapieën: wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe verloopt het proces richting marktintroductie?

Meer weten »

Publicatie cahier Besmet

16 maart

Het eerste gedrukte cahier van 2020 zal gaan over epidemieën. Dit cahier zal aansluiten op de tentoonstelling 'BESMET!' die in april bij Rijksmuseum Boerhaave geopend wordt.

Meer weten »

Publicatie dossier Stikstofproblematiek

27 maart

Vanaf eind maart publiceren wij regelmatig nieuwe online artikelen over de stikstofproblematiek. De eerste drie artikelen worden gepubliceerd op 27 maart.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen