Agenda

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

november 2019

Jubileumsymposium 50 jaar stichting Biowetenschappen en Maatschappij

8 november, 2019 @ 14:00 - 17:00
Rijksmuseum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10
Leiden, 2312 WC Nederland
+ Google Maps

Op 8 november viert stichting Biowetenschappen en Maatschappij haar 50-jarig jubileum met een symposium in Rijksmuseum Boerhaave. Dit evenement is alleen voor genodigden.

Meer weten »

Publicatie jubileumcahier

12 november, 2019 @ 08:00 - 17:00

Op dinsdag 12 november publiceren wij een speciaal jubileumcahier ter ere van het 50-jarig bestaan van stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Hoe was 50 jaar geleden de relatie tussen wetenschap en maatschappij? Wat zijn de grote ontwikkelingen geweest, en welke gaan nog komen? In deze bijzondere editie geven we door middel van dubbelinterviews een kijkje in 10 hoofdthema's in de levenswetenschappen. Het cahier wordt naar alle abonnees verstuurd en zal ook los via onze webshop verkrijgbaar zijn.

Meer weten »

december 2019

Tinbergenlezing

10 december, 2019 @ 19:00 - 21:00
Gorlaeuslaboratorium, Leiden Leiden, Nederland + Google Maps

Op dinsdag 10 december organiseert stichting Biowetenschappen en Maatschappij samen met de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden een publiekslezing over medicijnen van de toekomst. De lezing is gratis en voor iedereen toegankelijk. Alle aanwezigen krijgen het jubileumcahier van de stichting uitgereikt. Aanmelding kan vanaf half november op de website van de Tinbergenlezing.

Meer weten »

januari 2020

NIBI onderwijsconferentie 2020

17 januari @ 08:00 - 18:00

Ook dit jaar staat BWM weer met een stand op de NIBI onderwijsconferentie, dit keer in Egmond aan Zee.

Meer weten »

maart 2020

Publicatie dossier Gentherapie

11 maart

In samenwerking met de VSOP publiceren wij in maart een online dossier over gentherapie. Gentherapie is enorm in ontwikkeling. Er zijn al gentherapie producten goedgekeurd voor oogziektes en voor bloedziektes. De verwachting is dat er de komende jaren enkele producten per jaar op de markt zullen komen. Er is nog weinig publiek bekend over dit soort therapieën: wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe verloopt het proces richting marktintroductie?

Meer weten »

Publicatie cahier Besmet

16 maart

Het eerste gedrukte cahier van 2020 zal gaan over epidemieën. Dit cahier zal aansluiten op de tentoonstelling 'BESMET!' die in april bij Rijksmuseum Boerhaave geopend wordt.

Meer weten »

Publicatie dossier Stikstofproblematiek

27 maart

Vanaf eind maart publiceren wij regelmatig nieuwe online artikelen over de stikstofproblematiek. De eerste drie artikelen worden gepubliceerd op 27 maart.

Meer weten »

april 2020

Publicatie update online dossier Ziekte van Lyme

6 april - 12 april

Ook dit jaar publiceert stichting Biowetenschappen en Maatschappij weer nieuws over teken en tekenziekten tijdens de Week van de Teek.

Meer weten »

juni 2020

Live vragenuur teken en Lyme

24 juni @ 18:00 - 19:00
Facebook
Teken in laboratoriumbuis

Van 22 juni t/m 26 juni is het de Week van de Teek. Heb je een vraag over teken of over de ziekte van Lyme? Op 24 juni van 18.00-19.00 organiseren we een online vragenuur via Facebook. De vragen worden beantwoord door experts op het gebied van teken. Je kunt ook nu alvast je vragen stellen via de pagina. Afbeelding: © F. Gassner

Meer weten »

Publicatie cahier Plantgezondheid

30 juni

'Plantgezondheid: hoe voorkomen we dat planten ziek worden?' Het jaar 2020 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘International Year of Plant Health’. Het doel is om wereldwijd de aandacht te vestigen op het belang van planten en plantgezondheid voor het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. De laatste jaren is de burger regelmatig geconfronteerd met zieke planten en bomen in tuin of openbaar groen, denk bijvoorbeeld aan de buxusmot, de eikenprocessierups, de kastanjebloedingsziekte en de essentaksterfte, en in de media…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen