Agenda

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

juni 2017

FederaDag met congres ‘Proeven op mensen en dieren’ – 16 juni

16 juni, 2017
NWO, Laan van Nieuw Oost-Indië 300
Den Haag, 2593 CE Nederland
+ Google Maps

Op 16 juni organiseert Federa in samenwerking met ZonMw een internationaal congres op de jaarlijkse FederaDag met als titel 'Too valuable to waste: Experiments on humans and animals.' Hier wordt ons cahier ‘Proeven op mensen’ aangeboden. Lees meer over het programma

Meer weten »

AFGELAST: NNGC-publiekscongres ‘Proeven op mensen: mag dat? Moet dat?’

17 juni, 2017 @ 10:00 - 16:00
CHDR, Zernikedreef 8
Leiden, 2333 CL Nederland
+ Google Maps

Helaas is het congres afgelast als gevolg van te weinig aanmeldingen. De entreegelden worden zo snel mogelijk door het NNGC teruggeboekt naar de rekening van de deelnemers.   Op 17 juni (van 10.00 tot 16.00 uur) organiseert het Nederlandsch Natuur- en Geneeskundig Congres (NNGC) een publiekscongres over proeven op mensen bij CHDR te Leiden. Dit congres sluit aan bij ons cahier Proeven op mensen dat op 6 juni verschijnt. Het dagprogramma en inschrijvingsinformatie staan op de website van het NNGC.

Meer weten »

september 2017

NEMO Kennislink LIVE over voortplantingsgeneeskunde

5 september, 2017 @ 19:30 - 22:30
NEMO, Oosterdok 2
Amsterdam, 1011 VX Nederland
+ Google Maps

Tijdens NEMO Kennislink Live praat Desiree Hoving met deskundigen over wat er nu al mogelijk is en in de toekomst mogelijk wordt in het voorplantingsonderzoek, en in hoeverre we dat willen. Deze NEMO Kennislink Live avond is georganiseerd in samenwerking met stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Eind september 2017 verschijnt een nieuw cahier van stichting Biowetenschappen en Maatschappij over dit thema: "Van slaapkamer naar laboratorium: de stand van de voortplantingsgeneeskunde".

Meer weten »

Publicatie cahier derde kwartaal 2017

26 september, 2017

Het derde cahier van 2017 gaat over voortplantingsgeneeskunde. Welke oorzaken zijn er voor onvruchtbaarheid? We bespreken de technologie en geschiedenis rond reageerbuisbevruchting, waaronder IVF en ICSI, en pre-implantatie genetische diagnose (PGD). Ook de wetgeving en ethiek van reageerbuisbevruchting komen aan bod, en de toekomst van de technologie op dit vlak.

Meer weten »

december 2017

Publicatie cahier vierde kwartaal 2017

5 december, 2017

Het vierde cahier van 2017 gaat over schimmels. Schimmels spelen een veelzijdige rol in de natuur en ook de maatschappelijke belangstelling voor schimmels is groeiende. We gebruiken schimmels traditioneel als voedsel, bij voedselbereiding en bij de productie van antibiotica, enzymen en metabolieten. Daarnaast herbergen ze een groot potentieel aan medicijnen en kunnen in de toekomst materialen leveren die gebruikt kunnen worden in de bouw, als textiel of als verpakking. Lees in dit cahier de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rondom schimmels.

Meer weten »

januari 2018

NIBI onderwijsconferentie

12 januari
Congrescentrum De Werelt Lunteren, + Google Maps

Ook dit jaar staat BWM weer met een stand op de NIBI onderwijsconferentie. Kom langs en neem een kijkje in de cahiers die we mee hebben genomen!

Meer weten »

maart 2018

Publicatie eerste cahier 2018: De hielprik

23 maart

Het eerste cahier van 2018 gaat over de hielprik: welke erfelijke ziektes worden nu door de hielprik gediagnosticeerd, wat zijn erfelijke metabole ziektes, en wat zijn de nieuwste behandelingen voor deze ziektes? Dit cahier wordt gepubliceerd op 23 maart 2018. Wil je een seintje krijgen als het cahier beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten »

juni 2018

Publicatie tweede cahier 2018: de waarde van afvalwater

5 juni

Het tweede cahier van 2018 gaat over waterzuivering en de waarde van afvalwater. Hoe wordt afvalwater gezuiverd en welke biologische processen worden daarvoor gebruikt? Hoe kun je afvalwater gebruiken als grondstof? Dit cahier wordt gepubliceerd op 5 juni 2018. Wil je een seintje krijgen als het cahier beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten »

september 2018

Publicatie derde cahier 2018: het immuunsysteem

4 september

In samenwerking met het Europees Congres voor Immunologie 2018 publiceert BWM in september 2018 een cahier over het immuunsysteem. Hoe werkt je immuunsysteem, waarom is het zo belangrijk, en welke nieuwe wetenschappelijke kennis is er over het gezonde en het zieke immuunsysteem?

Meer weten »

december 2018

Publicatie vierde cahier 2018: Natuurbeheer

4 december

Op 4 december publiceren we ons vierde cahier van 2018, over natuurbeheer. Moeten we dieren beschermen of moeten we natuur beschermen? En als we natuur zouden moeten beschermen, hoe doen we dat dan het beste; door de natuur zo veel mogelijk haar eigen gang te laten gaan, of ontkomen we er niet aan om in een overvol land te ‘beheren’? Dat laatste staat voor critici gelijk aan tuinieren. Het ‘systeemdenken’ in natuurbeheer is aan een sterke opmars bezig, maar niet…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen