Agenda

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

september 2017

Publicatie cahier derde kwartaal 2017

26 september, 2017

Het derde cahier van 2017 gaat over voortplantingsgeneeskunde. Welke oorzaken zijn er voor onvruchtbaarheid? We bespreken de technologie en geschiedenis rond reageerbuisbevruchting, waaronder IVF en ICSI, en pre-implantatie genetische diagnose (PGD). Ook de wetgeving en ethiek van reageerbuisbevruchting komen aan bod, en de toekomst van de technologie op dit vlak.

Meer weten »

december 2017

Publicatie cahier vierde kwartaal 2017

5 december, 2017

Het vierde cahier van 2017 gaat over schimmels. Schimmels spelen een veelzijdige rol in de natuur en ook de maatschappelijke belangstelling voor schimmels is groeiende. We gebruiken schimmels traditioneel als voedsel, bij voedselbereiding en bij de productie van antibiotica, enzymen en metabolieten. Daarnaast herbergen ze een groot potentieel aan medicijnen en kunnen in de toekomst materialen leveren die gebruikt kunnen worden in de bouw, als textiel of als verpakking. Lees in dit cahier de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rondom schimmels.

Meer weten »

maart 2018

Publicatie eerste cahier 2018: De hielprik

23 maart, 2018

Het eerste cahier van 2018 gaat over de hielprik: welke erfelijke ziektes worden nu door de hielprik gediagnosticeerd, wat zijn erfelijke metabole ziektes, en wat zijn de nieuwste behandelingen voor deze ziektes? Dit cahier wordt gepubliceerd op 23 maart 2018. Wil je een seintje krijgen als het cahier beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten »

juni 2018

Publicatie tweede cahier 2018: de waarde van afvalwater

5 juni, 2018

Het tweede cahier van 2018 gaat over waterzuivering en de waarde van afvalwater. Hoe wordt afvalwater gezuiverd en welke biologische processen worden daarvoor gebruikt? Hoe kun je afvalwater gebruiken als grondstof? Dit cahier wordt gepubliceerd op 5 juni 2018. Wil je een seintje krijgen als het cahier beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten »

september 2018

Publicatie derde cahier 2018: het immuunsysteem

4 september, 2018

In samenwerking met het Europees Congres voor Immunologie 2018 publiceert BWM in september 2018 een cahier over het immuunsysteem. Hoe werkt je immuunsysteem, waarom is het zo belangrijk, en welke nieuwe wetenschappelijke kennis is er over het gezonde en het zieke immuunsysteem?

Meer weten »

december 2018

Publicatie vierde cahier 2018: Natuurbeheer

4 december, 2018

Op 4 december publiceren we ons vierde cahier van 2018, over natuurbeheer. Moeten we dieren beschermen of moeten we natuur beschermen? En als we natuur zouden moeten beschermen, hoe doen we dat dan het beste; door de natuur zo veel mogelijk haar eigen gang te laten gaan, of ontkomen we er niet aan om in een overvol land te ‘beheren’? Dat laatste staat voor critici gelijk aan tuinieren. Het ‘systeemdenken’ in natuurbeheer is aan een sterke opmars bezig, maar niet…

Meer weten »

januari 2019

NIBI onderwijsconferentie

11 januari
Congrescentrum De Werelt Lunteren, + Google Maps

Ook dit jaar staat BWM weer met een stand op de NIBI onderwijsconferentie. Kom langs en neem een kijkje in de cahiers die we mee hebben genomen!

Meer weten »

maart 2019

Publicatie cahier Brein in ontwikkeling

26 maart

Dit cahier gaat over de biologische en omgevingsaspecten van de (hersen)ontwikkeling van adolescenten van circa 10 tot 22 à 25 jaar. Hoe gaat die ontwikkeling van de hersenen in zijn werk, wat is daarop van invloed en hoe beïnvloedt die ontwikkeling je gedrag?

Meer weten »

april 2019

Publicatie online artikelen Ziekte van Lyme

15 april

Ook dit jaar publiceert Biowetenschappen en Maatschappij tijdens de Week van de Teek nieuwe artikelen over tekenbeten en de ziekte van Lyme. Houdt onze website in de gaten voor het nieuws.

Meer weten »

juni 2019

Publicatie cahier Plastics

18 juni

Plastics en microplastics zijn veel in het nieuws. Plastic veroorzaakt een grote milieubelasting en afvaloverlast, maar plastic heeft de maatschappij ook veel voordelen opgeleverd. In dit cahier bespreken we de voor- en nadelen van plastic en de innovatieve alternatieven voor plastics die worden ontwikkeld.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen