Home - Biowetenschappen & Maatschappij

Geen producten in de winkelwagen.

Geef uw e-mailadres op

Oeps er ging iets mis! Controleer de gegevens en probeer het opnieuw.

  • Door het invullen van uw e-mailadres, schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief.
  • Download dit cahier

Informerend en prikkelend over biowetenschap en maatschappij

Nieuwe ontwikkelingen in de biowetenschappen neutraal gepresenteerd en vanuit verschillende invalshoeken, met bijdragen van toponderzoekers en experts uit het vakgebied.

Nieuw

Bekijk onze nieuwste boeken en artikelen.

Nieuw
Artikel
Invloed van alcohol op de hersenen
Langdurig alcoholgebruik heeft effect op het geheugen, oriëntatie- en planningsvermogen, doordat alcohol de beschermende vette laag rond de zenuwcellen aantast. Door tijdig te stoppen met drinken herstelt dit vaak weer.
Lees het artikel
Artikel
Verhoogt alcohol de kans op kanker?
Alcohol vergroot het risico op verschillende kankersoorten. In dit artikel lees je hoeveel groter het risico op kanker wordt door alcoholgebruik, en voor welke kankersoorten dat vooral geldt.
Lees het artikel
29 september 2023
Waterlandbouw
Waterlandbouw, landbouw op of in water, is sterk in ontwikkeling. Van de teelt van algen, wieren, veenmos en lisdodde tot de teelt van aquatische dieren zoals sponzen, schelpdieren, garnalen en vis. Momenteel eten we al meer vis uit kweek dan vis uit de natuur. Waterlandbouw biedt vele kansen en mogelijkheden, maar we moeten ook voorkomen dat we niet in dezelfde problemen terechtkomen als de traditionele landbouw. In dit cahier lees je over de kansen en keerzijden van de natte teelt.
Auteurs
Prof. dr. Ellen van Donk
Prof. dr. ir. Hans Komen
en meer
Cahier
Thema’s

Thema's

Een bundeling van artikelen, boeken en lesmaterialen die aansluiten op een thema.

Onafhankelijk en informatief

Meer over ons
Over ons

Onze visie

De maatschappelijke belangstelling voor gezondheid, natuur en milieu is enorm toegenomen. Nederlanders zijn veel meer dan vroeger geïnteresseerd in informatie over gezond leven, ziektes, voeding, natuurbehoud en duurzaamheid. Wij willen als neutrale partij bijdragen aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s binnen de biologie en gezondheidswetenschappen.

Onze missie

Sinds onze oprichting in 1969 luidt onze missie: ”In brede kring het inzicht te bevorderen in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing der bio-wetenschappen, in het bijzonder met het oog op de betekenis en gevolgen van deze ontwikkeling voor mens, milieu en maatschappij.”

Abonnement

Mis nooit meer een publicatie

Met een jaarabonnement mis je niets meer! Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de biowetenschappen? Neem dan een abonnement! Hiermee ontvang je een korting van 40% ten opzichte van de prijs in de webwinkel. Daarnaast betaal je geen verzendkosten bij een abonnement. Het abonnement gaat in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je kunt te allen tijde opzeggen, waarna je alleen nog de cahiers ontvangt die je hebt betaald.

Jaarabonnement
Drie keer per jaar krijg je onze boeken automatisch thuisgestuurd. Zo bespaar je flink op de losse verkoopprijs en blijf je altijd op de hoogte.
Bekijk abonnement

Nooit meer iets missen?

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, dossiers en lesmaterialen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wij sturen je maandelijks een overzicht van alle nieuwe content.

Schrijf je in