Agenda

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

september 2017

Publicatie cahier derde kwartaal 2017

september 26

Het derde cahier van 2017 gaat over voortplantingsgeneeskunde. Welke oorzaken zijn er voor onvruchtbaarheid? We bespreken de technologie en geschiedenis rond reageerbuisbevruchting, waaronder IVF en ICSI, en pre-implantatie genetische diagnose (PGD). Ook de wetgeving en ethiek van reageerbuisbevruchting komen aan bod, en de toekomst van de technologie op dit vlak.

Meer weten »
december 2017

Publicatie cahier vierde kwartaal 2017

december 5

Het vierde cahier van 2017 gaat over schimmels. Schimmels spelen een veelzijdige rol in de natuur en ook de maatschappelijke belangstelling voor schimmels is groeiende. We gebruiken schimmels traditioneel als voedsel, bij voedselbereiding en bij de productie van antibiotica, enzymen en metabolieten. Daarnaast herbergen ze een groot potentieel aan medicijnen en kunnen in de toekomst materialen leveren die gebruikt kunnen worden in de bouw, als textiel of als verpakking. Lees in dit cahier de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rondom schimmels.

Meer weten »
maart 2018

Publicatie eerste cahier 2018

20 maart 2018

Het eerste cahier van 2018 gaat over waterzuivering en de waarde van afvalwater. Hoe wordt afvalwater gezuiverd en welke biologische processen worden daarvoor gebruikt? Hoe kun je afvalwater gebruiken als grondstof?

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen