Agenda

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

maart 2017

Publicatie cahier eerste kwartaal 2017

maart 21

Het eerste cahier van 2017 gaat over rassengenetica. Het cahier geeft uitleg over de betekenis van het begrip ras in de context van het menselijk genoom, en het daaruit voortvloeiende racisme.

Meer weten »
juni 2017

Publicatie cahier tweede kwartaal 2017

juni 6

Het tweede cahier van 2017 gaat over proeven op mensen. Medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen is noodzakelijk om ziekte beter te begrijpen of op te sporen en om betere behandelingen te vinden. Daarvoor zijn proefpersonen nodig, zowel gezonde vrijwilligers als patiĆ«nten. In dit cahier laten we zien hoe het in de praktijk er aan toegaat, voor medisch en voor gedragswetenschappelijk onderzoek. Wie is die proefpersoon en wat beweegt hem of haar om vrijwillig mee te doen? Hoe zit het met patiĆ«nten…

Meer weten »
september 2017

Publicatie cahier derde kwartaal 2017

september 26

Het derde cahier van 2017 gaat over voortplantingsgeneeskunde. Welke oorzaken zijn er voor onvruchtbaarheid? We bespreken de technologie en geschiedenis rond reageerbuisbevruchting, waaronder IVF en ICSI, en pre-implantatie genetische diagnose (PGD). Ook de wetgeving en ethiek van reageerbuisbevruchting komen aan bod, en de toekomst van de technologie op dit vlak.

Meer weten »
december 2017

Publicatie cahier vierde kwartaal 2017

december 5

Het vierde cahier van 2017 gaat over waterzuivering en de waarde van afvalwater. Hoe wordt afvalwater gezuiverd en welke biologische processen worden daarvoor gebruikt? Hoe kun je afvalwater gebruiken als grondstof?

Meer weten »
+ Export Events